Home Forum Developers GUI 4.0 GUI login issue

JRPassphrase Registration Control

In order to register on this site, you must first submit the passphrase below.

TODO list for each hardware target can be found as sticky topic in the corresponding forum


switchfinreseller
useravatar
User Info

GUI login issue

(probably operator error but I gotta ask)

I compiled the stable release for the IP04.  It all went fine but I could not log into the GUI.  After flashing I logged in at the shell via the 232 port and changed the IP so I could connect with a browser.  I can connect but if I click on operator or admin nothing happens.   ???

I thought, ok reset the config, so I used the reset button.  It rebooted and when I logged into the shell via 232 I saw the IP was defaulted so I changed it again.  Still could not log into the GUI.  Same issue.

I looked on the forum for clues, found a comment to manual install default,tgz, (zip -dc /defaults.tgz | tar xvf -) and did it.  No change.

Now I did notice manager.conf does not have a defined permit so I added one for 0.0.0.0/0.0.0.0 and it did not help.

Where to now?  Any suggestions would be greatly appreciated.

Thanks,


Administrator has disabled public posting
Albi90
useravatar
User Info

Re: GUI login issue

Can you give me ssh and http access, just pm or email me the details

Thanks
Jason


Administrator has disabled public posting
switchfinreseller
useravatar
User Info

Re: GUI login issue

I can't give you access to the IP04 but I just flashed a PR1 and got the same results.  I can see if I can build you a route into it, (if time allows).

The PR1 was updated manually dropping uImage into imageupdate and rebooting.  It flashes fine but tells me at shell, (watching it with hyperterm on the 232), it flashed successfully and is keeping the config. 

I do not want it to keep the config just so I know I have not caused issues with my own settings.  Is there a way to force it to flash and blow away the current config?

I did, (ya I know this was dumb), did a rm -fr asterisk from /etc  this trashed all of Asterisk.  I was hoping it would trash everything and bring it back to factory upon another flash.  It flashed and said it was keeping the config.  Now the PRI is pretty much trashed, (all due to me).  What file can I delet or change to tell the system not to keep the config upon flashing it again?

btw; I have had to manually upload uImage as since 644 the upload does not work.  It goes through the motions but no file is uploaded.

Thanks for any assistance.


Administrator has disabled public posting
Albi90
useravatar
User Info

Re: GUI login issue

Hi Jim

If you add .clear_persistent into the imageupdate dir your /persistent will be reset

looking into the image update now smile

Thanks
Jason


Administrator has disabled public posting
Albi90
useravatar
User Info

Re: GUI login issue

Hi Jim

Just checked uploading of images from the GUI in 644 and its working fine in both chrome and IE 8.

what does your http.conf in /etc/asterisk/ look like?

thanks
Jason


Administrator has disabled public posting
switchfinreseller
useravatar
User Info

Re: GUI login issue

I'll try adding .clear_persistent
Here's mt http.conf:

root@ip0x:/persistent/etc/asterisk> cat http.conf
;!
;! Automatically generated configuration file
;! Filename: http.conf (/etc/asterisk/http.conf)
;! Generator: Manager
;! Creation Date: Thu Jan  8 07:14:25 1970
;!

[general]
enabled = yes
enablestatic = yes
bindaddr = 0.0.0.0
bindport = 80
prefix =
root@ip0x:/persistent/etc/asterisk>

DO you think I'm causing issues since I'm compiling with libcurl 5 and not 4?  Which distro of unbuntu would you recommend I use to keep the issues to a minimum?

Thanks.


Administrator has disabled public posting
Albi90
useravatar
User Info

Re: GUI login issue

Hi Jim

my compile environment is ubuntu 11.04 so i dont think you will any issues there, your http.conf is wrong tho and that's probably whats causing you to not get GUI upload (or any other system calls)

The bindport needs to be 8888 as in the new builds we only use the asterisk httpd for the AMI (getting and saving configs) the rest of the GUI is run via the busybox httpd on port 80.

Also there have bee allot of changes to the init.d files so i would recommend flashing using the .clear_persistent

Thanks
Jason


Administrator has disabled public posting
switchfinreseller
useravatar
User Info

Re: GUI login issue

The .clear did the trick!  Thank-you.
I can log into the GUI now.

my http.conf after .clear is now:
root@ip0x:~> cat /etc/asterisk/http.conf
;!
;! Automatically generated configuration file
;! Filename: http.conf (/etc/asterisk/http.conf)
;! Generator: Manager
;! Creation Date: Thu Jan  8 07:14:25 1970
;!

[general]
enabled = true
enablestatic = false
bindaddr = 127.0.0.1
bindport = 8888
prefix =
root@ip0x:~>


Administrator has disabled public posting
switchfinreseller
useravatar
User Info

Re: GUI login issue

btw; I am now on 644 stable.  This IP04 is going into a church with Cisco 504 phone sand some analog phones an integration into their door phone / security system.  Would you recommend I stay with compiling out of the tag for production units? I have not ahd too may issues with trunk files, (most my issues seem self-induced).  :-)

Thanks again


Administrator has disabled public posting
Albi90
useravatar
User Info

Re: GUI login issue

glad its all working, most of the time the trunk builds are stable just the odd occasion where we miss something that breaks the system.  so i would recommend you test the trunk builds yourself before introducing them into a production environment.

you might want to also look at rebuke's memory fragmentation fixes in the new builds
http://switchfin.org/index.php?option=c … d=54#p1628

Thanks
Jason


Administrator has disabled public posting

Board Info

Board Stats:   Total Users: 2587  Total Topics: 299  Total Polls: 1  Total Posts: 1727  Dormant
User Info:   Newest User :  user2553   Members Online: 0   Guests Online: 118
Online  There are no members online
Topic
New
Locked
Topic
New
Locked
Sticky
Active
New/Active
Sticky
Active
New/Active
New/Closed
New Sticky
Closed/Active
New/Locked
New Sticky
Locked/Active
Active/Sticky
Sticky/Locked
Sticky Active Locked
Active/Sticky
Sticky/Locked
Sticky/Active/Locked